Μικτές ΕΠΣ Ζακύνθου: Μια ισοπαλία και μια ήττα απέναντι στην Κεφαλονιά

Μια ισοπαλία για την Κ16 και μια ήττα για την Κ14 ήταν ο απολογισμός των Μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου σε παιχνίδια που έγιναν το πρωί της Τετάρτης (21/02/2024) στο Γήπεδο της Σκάλας στη γειτονική μας Κεφαλονιά. Η ομάδα του Βασίλη Λούλου κατάφερε να ανατρέψει μάλιστα το εις βάρος της 1-0 κάνοντας την ανατροπή (1-2) στο δεύτερο μέρος. Δυστυχώς όμως, μια άτυχη στιγμή λίγο πριν το τέλος δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει το τρίποντο αλλά να μείνει στον βαθμό της ισοπαλίας που ήταν και ο πρώτος στο φετινό πρωτάθλημα. Τέλος, την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε η Κ14 παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Σπύρου Μαρίνου.

Προσπάθησαν αλλά ηττήθηκαν οι “μικροί”

Στο πρώτο ματς που έγινε χρονικάη Ζακυνθινή ομάδα δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα παρά τη σημαντική προσπάθεια που έκανε μέσα στη βροχή. Στο 35′ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 1-0 με ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Κεφαλληνού, από τα όρια της περιοχής που θα στείλει τη μπάλα στο δεξί “Γ” της εστίας του Αγαλιώτη για το προβάδισμα της ομάδας του. 

Με ένα προσωπικό γκολ του Α. Χριστοφοράτου, η ομάδα τους Τ. Παπαθεωδορόπουλου θα πετύχει το 2-0  στο 50′ και ουσιαστικά “κλειδώνει” την πρώτη της νίκη.

Ε.Π.Σ. Ζακύνθου Κ14: (Σπύρος Μαρίνος): Αγαλιώτης, Γκλαβάς, Σπυρόπουλος, Φιλίππου, Βόσσος, Μπαρμπίκας, Γράμψας, Περγάνος, Σιαφάς, Ρότσι, Ψάρρης.

Έπαιξαν και οι: Σπίνος, Βούλτσος, Δραγώνας, Μποτώνης Δ.

Διαιτητής ο κ. Ελ. Γαλάνης με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Βαβαρούτα  και  Ελ. Παππά από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας.

Ισοφαρίστηκαν στο τέλος, αφότου έκαναν την ανατροπή οι “μεγάλοι”

Στο 17′ σε σουτ του Τ. Ζυκάι μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Φιλιά.

Η ομάδα της Κεφαλονιάς θα ανοίξει το σκορ 1-0 στο 40′ με ωραίο σουτ του Αλιβιζάτου, που θα στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Ζακύνθου, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τ’ αριστερά του Πλατανίτη.

Με αυτό το 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό στο παιχνίδι της Σκάλας.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 67′, οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι, όταν στη σέντρα του Μπιάζη στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Παπαβασιλείου και θα υποδειχθεί η παράβαση.

Θα εκτελέσει εύστοχα ο Λουκίσας για την ισοφάριση και το 1-1.

Μάλιστα μετά από 4 λεπτά οι παίχτες του Βασίλη Λούλου θα πετύχουν την ανατροπή και το 1-2. Συγκεκριμένα, ο Λέσι θα σουτάρει απέναντι από τον Βλάχο, που πραγματοποιίησε εντυπωσιακή επέμβαση, όμως στην επαναφορά, ο Κατσαρός που είχε περάσει στο παιχνίδι σαν αλλαγή, θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και από πολύ κοντά θα πλασάρει στην κενή εστία για το προβάδισμα (1-2) της Ζακύνθου.

Από εκεί και μετά, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 88′ θα καταφέρουν να πετύχουν το τελικό 2-2, παρά την προσπάθεια του Φίλια, όταν σε ένα μακρινό συρτό σουτ του Παπαβασιλείου, η μπάλα κοντράρει στον Λουκίσα και καταλήγει στα δίχτυα για να έχουμε έτσι το αυτογκόλ.

Ε.Π.Σ. Ζακύνθου Κ16: (Βασίλης Λούλος), Φιλιάς, Φλάμπουρας (58′ Κατσαρός), Τζελιλάι, Ντόστι, Μποτώνης, Βουρτσάνης, Μπιάζης (87′ Πρίφτης), Μεταξάς, Λέσι, Λουκίσας, Μαρόπουλος.

Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Κορσιάνο και την ιστοσελίδα sportsthea.blogspot.gr για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Leave a comment